Dags att förnya elavtalet!

Igår fick jag ett brev från mitt elbolag Göta Energi om att det var dags att förlänga mitt elavtal då bindningstiden löpt ut. Jag har sedan jag blev kund alltid varit nöjd med dem som leverantör men som alltid när bindningstid löper ut så blir man ju sugen på att sätta sig ner och jämföra lite så att man inte betalar för mycket eller att det hänt något nytt på marknaden i form av andra typer av avtal etc. Det avtal som jag har haft hos Göta Energi kallas för El till inköpspris och innebär att du får samma elpris som de köper in elen för. Det som tillkommer är en fast månadsavgift på 39 kr vilket inte känns så farligt direkt. Jag har även valt ett tillägg som heter Rent vatten för att förvissa mig om att den el som levereras till mig är till 100% förnyelsebar el från vattenkraft. Det skadar ju inte heller att man med denna tilläggsprodukt är med och stödjer organisationen WaterAid i deras kamp om att alla i hela världen ska få tillgång till rent vatten.

Jag ligger tillsvidare kvar på samma avtal men utan bindningstid så det är ingen brådska att binda om men man får en bonus om man binder om så det finns ju helt klart fördelar. Jag satte mig dock vid datorn och Googlade in till Elskling som är en sajt där man kan jämföra Elbolag och elavtal. Det visade sig att mitt avtal låg bra till prismässigt men inte i den absoluta toppen bland de som var billigast. Det skilde dock inte så mycket och jag tycker att det är viktigt med andra typer av värden som t.ex. att företaget jag väljer har en bra och snabb kundtjänst.

De tillfällen jag haft frågor om fakturan eller den gången jag flyttade från en lägenhet till en annan så har Göta Energis kundtjänst varit förträfflig att ha att göra med och jag har fått snabb och smidig hjälp. Vid flytt så kan det ju strula till sig rejält annars. Man har ju tydligen även fått pris för bästa kundservice så det stämmer ju bra med min bild av företaget.

Elavtal är ju dock en djungel och nackdelen med att enbart ha rörligt pris är ju att det kan bli rätt dyrt under vintern om det blir rejält kallt under en längre period. Som t.ex. nu i vintras där det blev några månader där elräkningen stack iväg uppåt rejält. Nu när jag börjat läsa på lite så har jag ju sätt att flera bolag har olika typer av mixavtal där man kan kombinera ett rörligt elpris med fastpris under vissa perioder. Jag får helt enkelt fortsätta att studera detta och läsa på lite mer innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra framöver.

När jag gjort mitt val så blir ni som vanligt de första som får veta! Till dess, ta det lugnt i trafiken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *