Beslutet om elavtal taget!

Som ni säkert känner till nu ni som följer min blogg så har jag suttit med funderingar kring mitt elavtal sedan jag fick brevet från Göta Energi att det var dags att binda om. Nu har jag i alla fall tagit mitt beslut och jag valde tillslut att teckna elavtal med Göta Energi men att byta till det elavtal som de kallar för Vintertrygg. Jag valde även att behålla tillägget rent vatten då det känns bra för miljön samt att stödja WaterAid.

Efter att ha jämfört olika elbolag med varandra och olika typer av elavtal så blev det ändå att jag föll tillbaka till Göta Energi. Jag provade även att ringa till flera olika elbolags kundtjänst för att mäta framkomlighet och för att få svar på de frågor som jag inte riktigt kunde hitta svar på på respektives hemsida. Jag vill inte gärna hänga ut några elbolag här men vissa hade verkligt katastrofalt långa kötider och sånt har man ju verkligen inte tid med. Ett bolag som jag försökte kontakta hade kötid på över 50 minuter så där gav jag upp direkt och la på luren.

Göta Energi jobbar ju mycket med sin kundservice och har i sin nöjd kund garanti en garanti på att du aldrig skall behöva vänta i telefonkö längre än 5 minuter vilket jag tycker är fantastiskt bra. Skulle de inte lyckas leva upp till detta så bjuder de på tre månadsavgifter! Nu när jag skulle ringa upp till dem för att testa att det verkligen gick att komma fram snabbt samt att få reda på lite mer om olika typer av elavtal så svarade de efter drygt en minut.

Jag beskrev mitt ärende och frågade vad de tyckte om vilket avtal som skulle passa mig. Jag sa även att jag fått information om avtalet Vintertrygg och att detta lät rätt intressant. Hon som svarade berättade då att hon tyckte att jag skulle välja Vintertrygg då detta avtal under den gånga vintern sparat in 15% av kostnaden jämfört med de kunder som låg på enbart rörligt så som jag har gjort. Därmed är det givetvis ingen garanti på att det kommer se likadant ut nästa vinter men det ger ju helt klart en helt annan trygghet. Jag frågade hur jag skulle gå vidare nu efter detta samtal och hon sa att jag kunde teckna elavtalet nu direkt på telefon med henne så det var ju väldigt smidigt.

Så nu är beslutet taget och avtalet tecknat för denna gång så nu behöver jag inte tänka på detta på 2 år framöver! För er som är i samma situation som jag så rekommenderar jag verkligen att ta en titt på Göta Energi, min upplevelse av dem är hittills endast positiv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *