Människans bästa vän

Är det bara jag eller finns det fler där ute som inte ser fram emot sin semester. Jag vet inte hur ni känner men jag råkar genuint tycka om mitt arbete. Att arbeta med äldre är något som jag älskar och varenda morgon när jag vaknar är jag förväntansfull inför en ny dag med spännande möten. En stor del av mitt arbete inkluderar att åka hem till dessa äldre människor för att hjälpa dom i deras hemmiljö. Det är de äldre som fortfarande bor hemma som har det bästa historierna. Dessa riktiga krutgubbar och gummorna som ofta trots att åldern har gjort dom långsammare fortfarande dagligen är ute och promenerar runt deras ägor med sin rullator. 

Jag vet att man inte ska favorisera sina patienter men jag har en äldre herre som jag inte kan låta bli ge lite extra kärlek. Han bor ensam i ett stort hus med en stor röd ladugård intill huset. Varje gång som jag knackar på och släpper in mig själv i hans hall, ropar han inifrån köket att kaffet nästan är klart gumman. Det har blivit våran dagliga rutin, jag kommer ditt vi sätter oss ner vid hans köksbord med en stark kopp kaffe framför oss, ofta en talrik småkaka och pratar om allt och inget. Han berättat ofta och gärna om sin ungdom om alla hans äventyr. Han har berättat om sina år ute till sjös som ung man och även hur han träffade sin fru när han var hemma på en kort permission och hur han blev galet förälskad i den vackra folkskollärarinnan. Dom började att brevväxla och ett par månader senare var dom gifta. Till en början bodde dom inne i stan men när hans far gick bort och lämnade efter det stora huset bestämde dom glatt att flytta ut på landet. Trots att det var en jobbig tid var det passande för den växande familjen att flytta till ett hus då dom väntade sitt första barn.

Eva som var Henrys fru dog för flera år sedan, men deras tre barn bor alla nära pappa och ofta kommer och hälsar på. Henry har dessutom en jätte vacker men äldre Golden Retriever som alltid är vid hans sida. Sedan jag och började jobba för Henry har även hans hund blivit en nära vän till mig. Jag tar ofta med mig godis och ibland köper jag till och med leksaker åt honom. Jag vet att det kanske är dumt att bli för känslomässigt engagerad men jag kan inte hjälpa det. Mycket av det som jag köpt till honom kommer ifrån Hansesgården. Dom har ett smörgåsbord av roliga hundleksaker, koppel och annat smått och gott till våra fyrbenta vänner, Läs mer här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *